Kwaliteitsstandaard

Pagina

Kwaliteitsstandaard

1. Ik ben Erkend Kinesioloog en heb de opleidingen gevolgd zoals vermeld onder het kopje “Opleidingen” op deze website.
2. Vertrouwen in de kinesioloog en de behandeling berust op twee uitgangspunten:  a. Vakkennis Kinesiologie en b. de relatie met elkaar. Binnen de kinesiologie is de relatie tussen kinesioloog en ciënt heel belangrijk. Een sfeer van openheid en vertrouwen is belangrijk om optimale resultaten te behalen en ook om wensen duidelijk te krijgen.De behandelvraag en het doel en de verwachtingen van de kinesiologische behandeling dienen vantevoren in een goede communicatie vastgesteld te worden.
3. Ik hanteer de volgende basisprincipes in mijn werk. Via de kinesiologische spiertest vraag ik tijdens de sessie informatie op. Ik neem de uitslag mee in de keuze van de behandeling. De behandelprocedure bestaat uit het gesprek met de cliënt, het zoeken van de stressoren m.b.t. het gestelde doel, de onbalans(en) opsporen via de spiertest, het balanceren met behulp van behandeltechnieken, het controleren van het effect van de behandeling via de spiertest en het gesprek ter afsluiting van de sessie.
4. Met betrekking tot de verantwoordelijkheid van de cliënt is het volgende van toepassing.  De basis van het kinesiologische werk is de gelijkwaardigheid tussen de kinesioloog en de cliënt. Het proces dat door kinesiologie wordt aangestuurd is gebaseerd op de zelfverantwoording van de cliënt. De kinesioloog heeft als deskundige kennis van de kinesiologische behandeltechnieken. De cliënt houdt altijd de verantwoordelijkheid over zijn proces. Voor de kwaliteit van mijn therapeutisch handelen ben ik als kinesioloog verantwoordelijk, maar voor de toepassing van de kinesiologische behandeling is de cliënt verantwoordelijk.