NIEUWS

Pagina

Jaarlijks geef ik cursussen voor (gevorderde) Kinesiologen. Zie onder het kopje “cursussen”.

Verder ben ik bezig  te onderzoeken wat Kinesiologie (naast reguliere therapie) kan betekenen voor kankerpatiënten, uitgaande van de holistische mens en de driehoek van waaruit Kinesiologie  werkt: 1. emoties/psyche – 2. biochemie (voeding, straling, omgevingsfactoren) – en 3. het lichaam en vervolgens de invloeden van deze drie kanten op elkaar. Alleen kanker benaderen vanuit het lichaam (tumoren wegsnijden/chemotherapie en/of bestraling) en/of alleen kijken naar goede voeding en/of supplementen is holistisch gezien onvoldoende.Je kunt er niet van uitgaan dat  “goede” voeding of supplementen altijd maar goed voor je zijn. Overerfde emoties, eigen emoties /trauma’s, stress en omgevingsinvloeden kunnen een grote rol spelen in een onbalans van het lichaam. Kinesiologie heeft de mogelijkheid om via spiertesten puzzelstukjes op te sporen en voeding en supplementen te kunnen testen. Vooral het  balanceren van de emotioneel/psychische kant van kanker en het balanceren van stress is zeer belangrijk in het hele proces. Onnodig te zeggen dat stress zorgt voor verlaging van je immuunsysteem en het is juist je eigen immuunsysteem dat sterk dient te zijn om weer de controle over je systeem te krijgen.

Het moge duidelijk zijn: Iedere kankerpatiënt heeft zijn eigen unieke kanker en zijn of haar eigen unieke verhaal, die om een individuele benadering vragen.

———————

Waarom is de werking van supplementen bij iedere persoon anders?

Dit komt omdat ieder een eigen biochemische individualiteit heeft. Dat wil zeggen: de voedingsstatus en chemische staat van iedere persoon is uniek. Dat betekent dat elke persoon zijn eigen voedingsbehoeftes heeft en dat varieert voor die persoon dan ook nog naar zijn omstandigheden op dat moment. Je kunt stress hebben, je kunt zwanger zijn, ziek zijn etc.etc.

De werking van voedingssupplementen zal dus bij iedere persoon anders zijn . Het middel dat voor de één goed is, is voor de ander op dat moment misschien helemaal niet goed of werkt zelfs averechts. Je kunt op hetzelfde middel totaal anders reageren dan een ander mens. Dus als je buurvrouw zegt: “joh, neem dit middel, dat heeft mij ook zo goed geholpen”, dan zul je begrijpen dat je je moet afvragen of dit wel zo is en of het voor jou ook zal werken. Dit zal getest dienen te worden.

Daarnaast heb je nog het combineren van supplementen. Kan het ene middel wel bij het andere, ook al is het “natuurlijk”? Naast het combineren van supplementen en co-factoren zijn je dieet en je leefgewoonten ook van invloed.

Centraal bij dit alles staat de darmflora. Je kunt de duurste middelen nemen, maar neem je ze ook op? Vaak zijn er blokkades in opname door onderliggende emoties en stress. Dan hebben die middelen nauwelijks invloed en zul je eerst die emoties en stress moeten oplossen wil je lichaam de middelen gaan opnemen. Kinesiologie kan helpen de emoties en stress op te sporen en te balanceren. Je zorgt er dan voor dat het lichaam de voedingsstoffen, ook die via de supplementen worden aangeboden, weer kan opnemen in het lichaam.

——————

Ik kan met grote vreugde mededelen dat in mei 2022 mijn boek verschijnt bij uitgeverij Panta Rhei. Titel: “Jouw lichaam weet het”. Het is nu al te bestellen bij de uitgeverij. Zie hieronder het ISBN nummer. Het gaat natuurlijk over Kinesiologie maar daarnaast schenk ik aandacht aan vele zaken waaraan bij klachten vaak niet gedacht wordt, zoals: tanden, tattoos, piercings, verzuring en voeding. Ik vertel over de invloed van epi-genetica en mogelijke invloeden uit pre-conceptie, baarmoedertijd en je jeugd. Verder ga ik in op het feit dat je geen slachtoffer bent van je genen en wat genetische codes zijn en hoe dit alles te balanceren is.

Verder behandel ik vragen zoals wat is het nut van ziek zijn en wie zijn we eigenlijk.

Een boek dat een aanrader is voor iedereen die meer weer weten over de mogelijkheden die Kinesiologie biedt om in balans te komen!

 

“Jouw lichaam weet het”

22,50

Auteur: Karin Blok-Olsen
Paperback, 180 pagina’s
ISBN 978.90.8840.238.8
Verschijnt in mei 2022