NIEUWS

Pagina

Binnenkort geef ik weer cursussen voor (gevorderde) Kinesiologen. Zie onder het kopje “cursussen”.

Verder ben ik bezig  te onderzoeken wat Kinesiologie (naast reguliere therapie) kan betekenen voor kankerpatiënten, uitgaande van de holistische mens en de driehoek van waaruit Kinesiologie  werkt: 1. emoties/psyche – 2. biochemie (voeding, straling, omgevingsfactoren) – en 3.  het lichaam. En vervolgens de invloeden van deze drie kanten op elkaar. Alleen kanker benaderen vanuit het lichaam (tumoren wegsnijden/chemotherapie en/of bestraling) en/of  alleen kijken naar goede voeding en/of supplementen  is holistisch gezien, onvoldoende (vragen die dan o.a. spelen zijn: neem je de voeding/supplementen op? anders is het alleen maar belastend en:  is een bepaalde voeding (of zijn supplementen)  op dat moment goed voor je ?  Je kunt er niet van uit gaan dat zg. “goede” voeding of supplementen  altijd maar goed voor je zijn ). Overerfde emoties, eigen emoties /trauma’s, stress en omgevingsinvloeden kunnen een grote rol spelen  in een onbalans van het lichaam. Kinesiologie heeft de mogelijkheid om via spiertesten puzzelstukjes op te sporen en voeding en supplementen te kunnen testen. Vooral het – indien mogelijk – balanceren van de emotioneel/psychische kant van kanker en het balanceren van stress is zeer belangrijk in het hele proces. Onnodig te zeggen dat stress zorgt voor verlaging van je immuunsysteem en het is juist je eigen immuunsysteem dat sterk dient te zijn om weer de controle over je systeem over te nemen.

Het moge duidelijke zijn: Iedere kankerpatiënt heeft zijn eigen unieke kanker en zijn of haar eigen unieke verhaal, die om een individuele benadering vragen.

———————

Waarom is de werking van supplementen bij iedere persoon anders?

Dit komt omdat ieder een eigen biochemische individualiteit heeft. Dat wil zeggen: de voedingsstatus en chemische staat  van iedere persoon is uniek. Dat betekent dat elke persoon zijn eigen voedingsbehoeftes heeft en dat varieert voor die persoon dan ook nog naar zijn omstandigheden. Je kunt stress hebben, je kunt zwanger zijn, ziek zijn etc.etc.

De werking van voedingssupplementen zal dus bij iedere persoon anders zijn . Het middel dat voor de één goed is, is voor de ander op dat moment misschien helemaal niet goed of werkt zelfs averechts. Je kunt op hetzelfde middel totaal anders reageren dan een ander mens. Dus als je buurvrouw zegt: “joh, neem dit middel, dat heeft mij ook zo goed geholpen”, dan zul je begrijpen dat je je moet afvragen of dit wel zo is en of het voor jou ook zal werken. Dit zal getest dienen te worden.

Daarnaast heb je nog het combineren van supplementen. Kan het ene middel wel bij het andere, ook al is het “natuurlijk”? Naast het combineren van supplementen en co-factoren zijn je dieet en je leefgewoonten ook van invloed.

Centraal bij dit alles staat de darmflora. Je kunt de duurste middelen nemen, maar neem je ze ook op? Vaak zijn er blokkades in opname door onderliggende emoties en stress.

Dan hebben die middelen nauwelijks invloed en zul je eerst die emoties en stress moeten oplossen wil je lichaam de middelen gaan opnemen. Kinesiologie kan helpen de emoties en stress op te sporen en te balanceren. Je zorgt er dan voor dat het lichaam de voedingsstoffen, die via de supplementen worden aangeboden weer kunnen opnemen in het lichaam.

——————