Artikelen

Pagina

In het vakblad Kinesiologie van september 2006 nr. 3 het artikel “Een deel van het geheim van de pyramides ontsluierd”, over het motorisch zenuwstelsel, pyramidale banen, samenwerking hersenhelften, dyslexie, dyspraxie, ADHD en andere motoriek.

In het vakblad Kinesiologie, nr. 1, 2011 het artikel: “BBRS, het basis bio regulatie systeem”. Hoe wordt ons lichaam gereguleerd en wat is het basis bio regulatie systeem. Hoe werkt dit en waarom moet dit extra-cellulaire systeem schoon zijn om goede communicatie in je lichaam te bewaren? Wat zijn bronnen die dit systeem vervuilen en hoe kan je dit balanceren?

In het vakblad Kinesiologie, nr. 3, 2011 het artikel: “In balans met Geometrie””, het werken met symbolen. Een artikel geschreven in samenwerking met Joke de Bruin, kosmisch kunstenares. Hoe kun je symbolen gebruiken, wat doet een symbool, hoe werk je ermee in de praktijk.

In het vakblad Kinesiologie nr. 4, winter 2011 verscheen schreef ik een artikel over “Het Buikbrein”. Hoe test je de buikhersenen en hoe belangrijk zijn de darmen bij alle processen die in de mens plaatsvinden. Goede voeding is belangrijk, want hier haal je je energie uit, maar goede darmen zijn hiervoor onontbeerlijk. Neem je je voeding op, weet je lichaam wat vitaminen en mineralen zijn en vele andere vragen? Het proces van verteren en los kunnen laten, zowel lichamelijk als geestelijk.

In het vakblad Kinesiologie jaargang 14, nummer 2, zomer 2012 verscheen een artikel van mij over het spiertesten in de verschillende lagen van het lichaam: “Spieren en spiertesten”. In welke lagen kun je het beste testen, welke lagen zijn er en hoe krijg je het optimale resultaat van je testen?

In het blad “Kinderwijz“, sept./okt/2012, een uitgave van 248media uitgeverij – www.248media.nl, een artikel over “Kinesiologie en hooggevoelige kinderen”. Een artikel over hooggevoeligheid en schijn-hooggevoeligheid bij kinderen. Wat speelt er mee en waar moet je op bedacht zijn voordat je een kind écht hooggevoelig noemt?

In juni 2022 is mijn boek “Jouw lichaam weet het” verschenen. Het laat je zien wat Kinesiologie kan betekenen voor je mentale en fysieke gezondheid en ik geef aandacht aan allerlei zaken waar haast nooit aan gedacht wordt als met ziek wordt, zoals verzuring, je gebit, tattoos, piercings, voeding en nog vele andere dingen.

Jouw lichaam weet het”

22,50

Auteur: Karin Blok-Olsen
Paperback, 180 pagina’s
ISBN 978.90.8840.238.8