Stress release

Pagina

Stress release betekent: het opheffen van stress.

Ieder mens wordt geboren met een bepaald oer-aanpassingsvermogen. Gedurende je hele leven moet een mens zich eigenlijk aanpassen: dit begint al op zeer jonge leeftijd: je aanpassen in de baarmoeder, zelf ademen bij het geboren worden, je aanpassen aan school, je ouders, je (eventuele) broers of zusjes, je vrienden of vriendinnen, je werk, je partner, je kinderen enz.enz. Daarnaast moet een mens zich aanpassen aan lawaai, verandering van temperatuur, licht, gemiste deadlines, trouwen, een ruzie etc.etc., kortom het hele leven is één grote aanpassing.

Je krijgt problemen als je op een dag deze aanpassingen niet meer goed voor elkaar krijgt. Je gaat je zorgen maken, je hebt dingen niet meer onder controle, je krijgt negatieve gevoelens die je niet meer kan onderdrukken enz.

Als je stress hebt bevindt je je in een vlucht-vecht reactie. Vroeger was dit nodig om te kunnen overleven. De mammoet kwam eraan en je moest vechten of vluchten. Het is een oersysteem van het lichaam als reactie op een stressvolle gebeurtenis. Tegenwoordig staan wij onder constante druk. Je moet de hele dag keuzes maken, je hebt een (te) hoge hypotheek, je maakt je zorgen over je baan, je zit in een stressvolle relatie en zo kan de lijst nog wel verder doorgaan. Daarnaast eten we vaak slecht en krijgen  op die manier dus veel te veel  toxines binnen. Ook door vervuilde lucht, uitlaatgassen, straling etc. krijgen we van buitenaf veel toxines binnen. Ons lichaam moet dit allemaal afvoeren om ons gezond te houden. Maar …. om stress te onderdrukken maakt je lichaam gebruik van o.a. vitamines en mineralen die je lichaam als je geen of weinig  stress hebt gebruikt  bij het ontgiften van je lichaam. Als je dus jarenlang al chronische stress hebt stapelen de toxines in je lichaam zich op en dit kan leiden tot allerlei ziektes. Je zou kunnen stellen dat onder iedere ziekte een detoxificatieprobleem zit.  Je nieren, lever en darmen ontgiften niet meer goed, want de overload aan toxines is té groot voor je geworden.  Als je stress weet af te voeren/te balanceren, open je de weg tot een betere ontgifting van je lichaam en het voorkomen van ziektes.

Lichamelijke problemen veroorzaakt door stress kunnen o.a. zijn: hoofdpijnen, slapeloosheid, infecties en ziekten (want chronische stress heeft een groot belastend effect op het immuunsysteem), hoge bloeddruk, allergieën, lichamelijke uitputting, gewichtstoename/verlies, misselijkheid en nog vele andere signalen.

Emotionele signalen kunnen o.a. zijn: depressie, apathie, mentale uitputting, lage zelfwaardering, angsten, irritaties, vergeetachtigheid, ontkenning enz.

Signalen in je gedrag kunnen zijn: afwezigheid of te laat komen, afname van productiviteit, werkverslaving, terugtrekken, dingen uitstellen, roken, alcohol, medicamenten en drugs, slaapproblemen, verandering van eetgewoonten (voeding wordt gebruikt als “troost”) etc.

Veel hangt af van je houding en emotionele reactie op gebeurtenissen. Het is niet de stressor op zich die het probleem is, maar de manier waarop je met die stress omgaat. Die bepaalt wat het met je doet.

Bij Stress release is de sleutel om stress te reduceren: je waarneming van de gebeurtenissen te veranderen en vervolgens de stress te verminderen. In de behandeling kunnen we o.a. kijken naar karaktertrekken, welke situaties of gedachten zijn stressvol voor je? Ben je goed geaard? Is het electromagnetische circuit van je lichaam in balans? Zijn je meridianen in balans? Hoe sta je ten opzichte van jezelf zowel emotioneel, als mentaal, heb je bepaalde gewoontes/patronen (ook in je denken), hoe is je zelfbeeld, heeft je stress (al of niet voor een gedeelte)  te maken met onderliggende overerfde stress op je DNA (zg. epi-genetische stress) , doorgegeven uit generaties van vaders en/of moederskant of van beide kanten  en uiteindelijk hoe balanceren we  je stress zodat de stress vermindert bij jezelf.

De stressrelease-methode stelt je in staat duidelijkheid te krijgen over en je te richten op de werkelijke oorzaken van je stress en via spiertesten krijg je antwoord vanuit het onderbewustzijn op het hoe en waarom van je stressreacties. Ook wordt er gewerkt met fobieën, dwangmatig gedrag, verslavingen en zelfsabotage. Uitgangspunt is het stellen van een doel.

Stress-Release is onderdeel van de Wellness-Kinesiologie (Dr. Wayne Topping).